Tiedote

ITE-taiteen mestarit Metsästysmuseossa

ke 6. heinäkuuta 2016 08.15.00

Suomen Metsästysmuseon ITE metsällä ja savannilla -näyttelyn veistokset ovat herättäneet ansaittua huomiota ja hyvää tuulta museon puistossa Riihimäellä. Heinäkuun 9. päivä nähtävää on vielä enemmän, kun saha soi ja pelti taipuu ITE-taiteilijoiden Jouko Kinnusen ja Alpo Koivumäen kourissa.

Kauhajokinen Koivumäki on kierrätysromutaiteen grand old man, jonka eksoottiset ”Alpon savannin” eläinhahmot ovat täynnä oivalluksia arkipäiväisten materiaalien muuntumisesta eläväksi taiteeksi. Viitasaarelaisella Jouko Kinnusella taas on ilmetty Jukolan Laurin silmä puhuttelevien ja monisäikeisten hahmojen näkemiseen erikoisten luonnonpuumuodostelmien sisällä ja taito veistää ne esiin. Heinäkuun yhdeksäntenä päivänä he saapuvat Riihimäelle esittelemään työtapojaan ja kertomaan taiteestaan.

ITE metsällä ja savannilla -näyttely tuo ITE-taiteen keinoin esitetyt pohjoisen ja eteläisen pallonpuoliskon luonnon ja eläimet museon sisä- ja ulkotiloihin. Näyttely on toteutettu yhdessä Maaseudun Sivistysliiton ja ITE-museon kanssa. Näyttelyopas on ladattavissa Tarinasoitin-sovelluksena netistä osoitteesta www.tarinasoitin.fi. ja lisätietoja näyttelystä ja tapahtumista löytyy museon sivuilta www.metsastysmuseo.fi. Tietoa ITE-taiteesta on tarjolla Maaseudun Sivistysliiton ylläpitämällä sivulla www.itenet.fi.

 

ITE-taiteen mestarit Metsästysmuseossa
9.7.2016 klo 10–14

ITE metsällä ja savannilla -näyttely
12.5.–18.9.2016

Suomen Metsästysmuseo
Tehtaankatu 23 A
11900 Riihimäki
www.metsastysmuseo.fi

LISÄTIETOJA
Perttu Matero 050 435 7139
perttu.matero@metsastysmuseo.fi
Museopalvelupäällikkö
Suomen Metsästysmuseo