Tiedote

Ihmeiden ILO!TALO räjäytti ITE-ilopommin – 3000 kävijää Ilomantsin kesänäyttelyssä

ti elok. 17 08:39:00 2021

Ilomantsin ITE-taiteen kesäkattaus, Ihmeiden ILO!TALO -näyttely, ylitti kävijätavoitteensa ja ylsi noin 3000 näyttelyvieraaseen. Näyttely oli avoinna heinäkuun alusta Karhufestivaalin moottorisahaveiston viikonloppuun 15.8.2021 saakka.

Näyttelyn mahdollisti Maaseudun Sivistysliiton Vaara-Karjalan kulttuuriyhdistys. Paikkana oli perinteikäs Kansallistalo pihapiireineen.

”Kunniakas ja ilomantsilaisille tuttu ja rakas talo otti aimo askeleen tulevaisuuteen. Ihmeiden ILO!TALO repäisi, ja vaikka osa ihmisistä nirpisteli nenäänsä, selkeä enemmistö paikkakuntalaisista otattautui mukaan tai ainakin mielessään hyväksyi näyttelyn nimineen ja sisältöineen osaksi Pogostan kesää”, sanoo Timo Reko MSL:n Vaara-Karjalan kulttuuriyhdistyksestä.

Arvokas lisä matkailuun

Timo Rekon mielestä Ihmeiden ILO!TALO -näyttely oli Ilomantsin matkailulle arvokas lisä ja oikea ITE-taiteen ilopommi. Hänen mukaansa itse tehdyn elämän ITE-taide on ollut jo Karhufestivaalin ansiosta osa Ilomantsin kesää, ja nyt sen tärkeydelle saatiin lisävahvistusta.

”Monet matkailijat kaipaavat luontokokemusten, sotahistorian ja erilaisten näyttelyjen ja tapahtumien lisäksi myös muuta – jotain hämmentävää. Etukäteen tiedettiin ILO!TALOn herättävän erilaisia mielipiteitä, mutta se on osa taiteen tehtävää.”

Rekon mukaan ITE-taiteen jatko Ilomantsissa on vielä arvoitus.

”Mutta eihän tätä voisi oikein tähänkään jättää.”

Taide puhkaisee kuplia

Ihmeiden ILO!TALO -yhteisnäyttelyn kuraattori, ITE-taiteilija Paula Huhtanen iloitsee, että yleisö löysi ja sai sen, mitä tuli näyttelystä hakemaan.

”Taide puhkaisee kuplia ja avaa syvällisiäkin henkisiä kokemuksia. Yleisöstä välittyi läpi kesän, että ilo ja rakkaus voittavat ja niiden aika on nyt!”

Huhtasen mukaan ITE-taide sai Ilomantsin monipuolisen kattauksen ansiosta uusia ystäviä. Ihmeiden ILO!TALO -näyttelyssä oli kaikkiaan 15+1 itse tehdyn elämän taiteilijaa ja taitajaa: moottorisahaveistäjiä, kollaasitaiteilijoita, valokuvaaja, vuoden 2021 ITE-taiteilija sekä musiikin tekijä.

”Selvästi näyttely avasi yleisölle itse tehdyn elämän aatetta ja rohkaisi miettimään, toteuttamaan ja luomaan myös omia unelmiaan.”

Lisätietoja:

Timo Reko, kehittämispäällikkö, Maaseudun Sivistysliitto & MSL:n Vaara-Karjalan kulttuuriyhdistys, 050 3226 798, timo.reko@msl.fi

Paula Huhtanen, Ihmeiden ILO!TALO -näyttelyn kuraattori, ITE-taiteilija, 045 691 4515, paula.huhtanen@gmail.com

Ihmeiden ILO!TALO -näyttelyn tiedottaja Riitta Ryynänen, 040 0231 965, riitta.ryynanen@msl.fi

Ihmeiden ILO!TALO -verkkosivut
Ihmeiden ILO!TALO FB
Ihmeiden ILO!TALO IG

Kuvatiedot:

Ihmeiden ILO!TALO -näyttely pidettiin perinteikkäässä Ilomantsin Kansallistalossa ja sen pihapiirissä. Kuva: Eija Irene Hiltunen
Ihmeiden ILO!TALO -näyttely pidettiin perinteikkäässä Ilomantsin Kansallistalossa ja sen pihapiirissä. Kuva: Riitta Ryynänen, MSL
Ihmeiden ILO!TALO -näyttely pidettiin perinteikkäässä Ilomantsin Kansallistalossa ja sen pihapiirissä. Kuvassa moottorisahaveistäjä August Eskelisen Yksisarvinen. Kuva: Riitta Ryynänen, MSL
Vuoden 2021 ITE-taiteilija Jori Tapio Kalliola oli yksi Ihmeiden ILO!TALO -näyttelyn taiteilijoista. Kuva: Eija Irene Hiltunen
Ihmeiden ILO!TALO -näyttely pidettiin Ilomantsin Kansallistalossa. Sen isossa salissa oli mm. moottorisahaveistäjä Ulla Hägglundin Onnen portaat -teos Kuva: Eija Irene Hiltunen
Ihmeiden ILO!TALO -näyttelyn kuratoi ITE-taiteilija Paula Huhtanen. Kuva: Eija Irene Hiltunen