Tiedote

Ihmeiden ILO!TALO tavoittelee jo 2000 kävijän ylittymistä Ilomantsissa

ke elok. 04 08:10:00 2021

Ilomantsin ITE-taiteen monipuolinen kesäkattaus, Ihmeiden ILO!TALO -näyttely, tavoittelee jo 2000 kävijämäärän tuolle puolen. Heinäkuun alussa avautunutta näyttelyä on kuraattori Paula Huhtasen mukaan leimannut vierailijoiden innostunut keskustelu näyttelyn teoksista ja ITE-taiteesta kaikkinensa.

”ITE-taide on löytänyt selkeästi uutta yleisöä ja uusia ystäviä. Näyttelymme anti on ollut myönteinen yllätys monelle, joka on vasta nyt tutustunut itse tehdyn elämän maailmaan”, Huhtanen kertoo.

Ilomantsissa on alle 5000 asukasta, mutta Ihmeiden ILO!TALO -näyttelyn pihalla on riittänyt kuhinaa jo ennen näyttelyn avautumista, saati näyttelyn aikana.

”Elokuun alkupäiviin mennessä näyttelyyn on tutustunut jo yli 1800 kävijää, mikä on näin pienelle paikkakunnalle kuin Ilomantsi aivan huikea juttu”, Huhtanen toteaa.

Kiitosta rohkeudesta ja värikkyydestä

Paula Huhtasen mukaan kävijät ovat kommentoineet näyttelyä rohkeaksi, ennakkoluulottomaksi sekä kokeilevaksi. Myös teoksien värikylläisyys on herättänyt ihastusta.

Jo ennakkoon näyttelyn nimi herätti paitsi hymyä myös pientä polemiikkia paikkakunnalla, vaikka lähtökohtana on nimenomaan kunnan nimestä napattu ilo ja näyttelypaikka Kansallistalosta poimittu talo.

”Toki ilotalo moniulotteisena sanana voidaan mieltää hyvinkin eri tavoin. Näyttelyssä kävijät ovat voineet kuitenkin huomata, että keskiössä on nimenomaan ilo”, Huhtanen luonnehtii.

Hänen mukaansa Ihmeiden ILO!TALOn tavoitteena on osoittaa, mikä merkitys on yhteisöllisellä hyvällä sekä aidolla itse tehdyn elämän onnella.

”Haluamme rohkaista ihmisiä myös itse rohkeasti kokeilemaan taiteen tekemistä, sillä se on kaikille mahdollista. Tämä toteutui esimerkiksi avoimen ovien päivässämme, sillä Romurinsessan pitämä kollaasitaiteen työpaja kokosi kymmeniä osallistujia”, Huhtanen kertoo.

Vielä ehtii: avoinna 15.8.2021 saakka

Ihmeiden ILO!TALO -näyttelyssä on kaikkiaan 15 ITE-taiteilijan teoksia: moottorisahataidetta, esinekollaaseja, valokuvia sekä vuoden 2021 ITE-taiteilijan Jori Tapio Kalliolan töitä. Kuvataiteen kanssa näyttelytilassa käy vuoropuhelua Joonatan Huukin tietokoneella luoma musiikkiteos.

Ihmeiden ILO!TALO -näyttelyn järjestää Maaseudun Sivistysliiton Vaara-Karjalan Kulttuuriyhdistys, ja näyttely on auki Karhufestivaalin viikonloppuun eli 15.8.2021 saakka.

Lisätietoja:

Ihmeiden ILO!TALO -yhteisnäyttelyn kuraattori Paula Huhtanen, paula.huhtanen@gmail.com, 045 691 45 15

Ihmeiden ILO!TALO -verkkosivut
Facebook
Instagram

Näyttelyn taiteilijat:

August Eskelinen, Lappeenranta
Ulla Haglund, Alaveteli, Kruunupyy
Raimo Hautaluoma, Jalasjärvi, Kurikka
Joonatan Huuki, Tampere
Jori Tapio Kalliola, Hanko
Timo Kareinen, Ilomantsi
Ursula Kuula, Espoo
Juha Käkelä, Lakiala, Ylöjärvi
Aimo Laitinen, Oulu
Taisto Pehkonen, Lieksa
Romurinsessa (Marjut Kauppinen), Korpijärvi, Lapinlahti
Erkki Rytkönen, Iisalmi
Timo Teittinen, Kuosmala, Juva
Markku Tuominen, Nurmijärvi
Hanna Viitala, Lavia
Anna WildRose, Kerkonkoski, Rautalampi

Kuvatiedot, kuvaaja: Riitta Ryynänen, MSL

Ihmeiden ILO!TALO -näyttely on Ilomantsin Kansallistalon ensimmäisessä kerroksessa ja pihapiirissä.

August Eskelisen Yksisarvinen sekä näyttelypaikka Kansallistalo.

Anna Wildrosen installaatio näyttelypaikka Kansallistalon näyttämöllä.

Ulla Haglund: Onnen portaat. Moottorisahaveisto, puu, veistoraudat, pintakäsittely, 2021 (edesssä). Erkki Rytkönen: Torso. Kuusi, moottorisaha, vanha teos, joka nyt pintakäsitelty ja hiottu. Jalustaksi lisätty isännäntuoli.

Aimo Laitinen: Tuuli, tuulen tyttö. Lehtikuusi, moottorisaha, hionta ja danish oil (etualalla). Kirmailun iloa. Lehtikuusi, moottorisaha, hionta ja pellavaöljy.

Juha Käkelä: Tuherot. Koivu, moottorisaha, kulmahiomakone ja maali, 2021.

Juha Käkelä: Metsän tyttö. Kuusi, moottorisaha, kulmahiomakone ja maali, 2021 (edessä). Ilomantsin susi. Mänty, moottorisaha, kulmahiomakone, taltta, maali ja poltto, 2021.

Jori Tapio Kalliola: Sotatrauma. Sekatekniikka ja kierrätysmateriaali.

Romurinsessa: Voihan elämän kevät. Sekatekniikka ja kierrätys, 2021.