Tiedote

Iloismia joulukansalle Tuomaan markkinoilla Helsingissä

ke 4. joulukuuta 2019 10.00.00

- Maaseudun Sivistysliiton Vuoden ITE-taiteilija Paula Huhtanen
- Karhunveiston suomenmestari Markku Tuominen

 

ITE-taide on edustettuna itsenäisyyspäivänä avautuvilla Tuomaan markkinoilla kolmen päivän ajan.

ITE-taiteilija Paula Huhtanen esittelee ja myy omaperäisiä taidekorujaan ja -esineitään torstaina ja perjantaina 6.–7.12. Yhdessä Pirjo Kainun kanssa hän levittää harmautta poistavaa ”iloismin” ajattelua värien ja rytmien voimalla. Karhunveiston hallitseva suomenmestari Markku Tuominen osallistuu tapahtumaan puuveistoksillaan sunnuntaina 8.12.

Kuvataiteen osuuden jälkeen tiistaista torstaihin ohjelma jatkuu nykykansanmusiikin esittelyin. Tietoa ja makupaloja on saatavilla mm. tammikuussa järjestettävästä, televisioitavasta Etnogaalasta. Myös pääsylippuja on myynnissä.

Tuomaan markkinat on Suomen suurin ja suosituin joulumarkkinatapahtuma. Se järjestetään Senaatintorilla Helsingissä. Paikallista osaamista ja kulttuuria edistävä ProLocalis on yhdessä Maaseudun Sivistysliiton kanssa mukana markkinoilla nyt toista kertaa. ITE-taiteen ja nykykansanmusiikin yhteisesiintyminen ”Folkkimökissä” löytyy läheltä Hallituskatua mökistä numero 27.

Paula Huhtanen – Maaseudun Sivistysliiton Vuoden ITE-taiteilija

Maaseudun Sivistysliitto on nimennyt ensimmäistä kertaa Vuoden ITE-taiteilijan. Valinta kohdistui Paula Huhtaseen.

Paula Huhtanen on lappilaislähtöinen, pirkanmaalaistunut ITE-taiteilija Sarkolan kylästä Nokialta. Taiteessaan hän julistaa iloismia, joka purkautuu värikkäinä maalauksina ja kollaaseina. Taideilmaisu löytää paikkansa myös uniikeissa esineissä ja asusteissa. ”Älä luovuta – käytä luovuutta”, on hänen mottonsa.

Vuoden ITE-taiteilijana Huhtanen sai Maaseudun Sivistysliitolta kutsun Tuomaan markkinoiden lisäksi 9.1.2020 Helsingissä järjestettävään Etnogaalaan, jolloin hänen taidettaan nähdään Tavastia-klubilla. Merkkivuoden ajan Huhtasen teoksia on esillä Maaseudun Sivistysliiton toimitiloissa. Huhtanen on myös mukana MSL:n ja Eläkeliiton toteuttamassa Arjen luovuus -ideakorttien sarjassa yhtenä luovuusvirikkeitä antavana taiteilijana. Lisäksi Huhtasen uniikkikorujen sarja Taideplaneetat on lunastettu Maaseudun Sivistysliitolle.

Markku Tuominen – hallitseva karhunveiston suomenmestari

Ilomantsissa vuosittain järjestettävien Karhufestivaalien ytimessä on moottorisahoin käytävä karhunveiston kilpailu. Markku Tuominen on osallistunut festivaaleille joka vuosi, kaikkiaan kuusi kertaa. Tänä vuonna hänen veistoksensa ylsi voittosijalle. Tuomaan markkinoilla Tuominen esittelee ja myy taidokkaita eläinveistoksiaan.

Vuonna 2020 Karhufestivaalia vietetään Ilomantsissa 13.–15.8. teemalla Vapaa tyyli / Freestyle. Festivaali on osa ITE-taiteen juhlavuoden ohjelmistoa.

 

LISÄÄ TIETOA

Tuomaan markkinat: https://tuomaanmarkkinat.fi/
Folkkimökin aikataulu: https://msl.fi/tapahtuma/folkkimokki-tuomaan-markkinoilla/
Paula Huhtanen: www.paulahuhtanen.fi
Karhufestivaali: www.karhufestivaali.fi
ITE-taide: www.itenet.fi
Arjen luovuus: www.arjenluovuus.fi
Etnogaala: www.etnogaala.fi
Maaseudun Sivistysliitto: www.msl.fi
ProLocalis: www.prolocalis.com