Tiedote

ITE-päivä Museo-livenä kautta maan lauantaina 17.10.2020

ma 12. lokakuuta 2020 12.00.00

 

ITE-juhlavuoden teemapäivä lauantaina 17.10.2020 on verkon kautta tarjolla kaikkialla. Savonlinnan maakuntamuseosta lähetettävä Museo-live sisältää puheenvuoroja, kuvia ja tunnelmia ITE-taiteesta ja taiteilijoista. Keskustelua käydään myös ITE-ilmiön hyödyntämisestä yhteisöissään ja paikkakuntien vetovoiman tekijöinä.

Tapahtuma kuuluu parhaillaan vietettävän ITE-taiteen juhlavuoden valtakunnalliseen ohjelmistoon. Verkkotapahtuman osoite on https://www.kolomonen.fi/live/.

 

Lauantaina 17.10.2020 Savonlinnan maakuntamuseolla vietetään ITE-päivää, jota voi seurata verkkolähetyksenä vaikka omalta kotisohvalta.

Päivän aikana muistellaan ITE Saimaalla -hankkeen tuloksia, puhutaan ITE-juhlavuoden sekä Vuoden ITE-taiteilija -nimitysten merkityksistä, keskustellaan ITE-taiteen roolista Saimaa-ilmiössä ja luonnollisesti vastataan kysymyksiin ”Mitä ITE-taide on ja kuka on ITE-taiteilija?”. Ohjelman eri osioissa mukana ovat mm. vuoden ITE-taiteilija Paula Huhtanen, alueen ITE-taiteilijoita, Saimaa-ilmiö -hankkeen aluekoordinaattori Veera Kolehmainen ja Karhufestivaalin johtaja Timo Reko.

Vuosi 2020 on ITE-taiteen 20-vuotisjuhlavuosi. Juhlavuoden kunniaksi Savonlinnan maakuntamuseossa on esillä ITE KARHU -näyttely, joka on toteutettu yhteistyössä Maaseudun Sivistysliiton ja Ilomantsin Karhufestivaalin kanssa. Riihisaaren museorakennuksen remontin ajan Nälkälinnanmäen entisessä kirjastorakennuksessa toimiva Savonlinnan maakuntamuseo striimaa ITE-päivän kaikkien nähtäville yhteistyökumppaninsa Yhdessä Itä-Savossa -hanke / Savonlinnan Seudun Kolomonen ry kanssa.

 

*****

Savonlinnan maakuntamuseo on avoinna normaalisti klo 10–17 (normaalit pääsymaksut). Museo-live klo 11.30–15.30. ITE Karhu -näyttely on esillä 25.10.2020 asti.

ITE-päivän toteuttavat yhteistyössä Savonlinnan Maakuntamuseo, Maaseudun Sivistysliitto, Ilomantsin Karhufestivaali ja striimauksesta vastaava Yhdessä Itä-Savossa -hanke / Savonlinnan Seudun Kolomonen ry.

Ohjelma:
ITE-päivän 17.10.2020 ohjelma on ladattavissa täältä.
Verkkotapahtuman osoite: https://www.kolomonen.fi/live/.

Tausta-aineistoa:
ITE-juhlavuoden teemalehti on ladattavissa täältä.
ITE Saimaalla -julkaisu on ladattavissa täältä.
ITE-taiteen sivusto www.itenet.fi kertoo ITE-ilmiön taustoista, taiteilijoista ja tapahtumista.

Kuvassa:
Vuoden ITE-taiteilijan Paula Huhtasen teos Onnellinen Saha. Kuva: Anssi Taskinen.

Lisätietoja:
Museonjohtaja Nikke Kaartinen
puh. 044 417 4460
nikke.kaartinen@savonlinna.fi