Tiedote

ITE Saimaalla -hanke esittelee Etelä-Savon ITE-taidetta viidessätoista kohteessa

ke toukok. 31 08:00:00 2017

Maaseudun Sivistysliitto on kartoittanut ITE-taiteilijoita jo lähes kahden vuosikymmenen ajan eri puolilta Suomea ja nostanut heitä esiin näyttelyissä, tapahtumissa ja julkaisuissa. Menossa olevassa Etelä-Savon ITE Saimaalla -kartoitushankkeessa on koottu pihapiiriesitteeseen runsas kattaus alueen omaperäistä ITE-taidetta nautittavaksi kesän 2017 aikana.

Etelä-Savon ITE-pihoja, kotigallerioita, näyttelyitä ja maaseutukulttuuria

ITE Saimaalla -hankkeen tavoitteena on löytää Etelä-Savosta omaperäisiä itseoppineita taiteentekijöitä.  Heinäkuussa 2016 alkaneessa hankkeessa on saatu yhteensä 66 vinkkiä alueen ITE-taiteilijoista. Kartoituksen perusteella on koottu esite avoinna olevista ITE-pihoista, kotigallerioista ja näyttelyistä. Etelä-Savosta on löytynyt odotettua enemmän nykykansantaiteilijoita, jotka haluavat esitellä taidettaan ja avaavat ovensa yleisölle. Mukana on laaja valikoima erilaisia taiteen teon tekniikoita: maalaus, puunveisto, kierrätystaide ja jopa arkkitehtuuri ovat edustettuina.

Esitettä on jaossa Etelä-Savon museoissa ja matkailutoimissa. Esitteen voi tulostaa myös netistä

ITE Saimaalla -kulttuurikierroksella on "norppatakuu". Jos kierrät kaikki 15 kohdetta, bongaat maailman harvinaisimman hylkeen useammassakin paikassa. Tervetuloa!

 

Tee ilmianto! Uusia vinkkejä alueen taiteilijoista otetaan vastaan koko hankkeen ajan.

Ilmoittaudu itse tai lähetä taiteilijan yhteystiedot ja valokuvia teoksista osoitteeseen:

Maaseudun Sivistysliitto
Kauppakatu 23 b A 8
80100 Joensuu
minna.tuuva(at)msl.fi
044 981 6211 

Lisätietoja:

www.msl.fi/ite-kartoitukset

FB: ITE Saimaalla

www.itenet.fi

ITE Saimaalla -hanke

  • ITE Saimaalla -hanke kartoittaa alueen itseoppineet nykykansantaiteilijat (ITE-taiteilijat) sekä muita paikalliskulttuurin ja maaseutuperinteen vahvuuksia ja kiinnostavia ilmentymiä. Kartoitus tehdään vuosina 2016–2017. ITE-taiteilijoita haastatellaan ja heidän tuotantoaan dokumentoidaan kirjallisesti, valokuvin ja videoin. Kerättävää aineistoa tallennetaan Internet-pohjaiseen arkistoon ja järjestetään niin, että sitä voi hyödyntää esimerkiksi näyttelyissä, tapahtumissa, julkaisuissa, viestinnässä ja matkailupalveluissa. 

  • Kokoaa esittelyaineiston yleisölle avoinna olevista ITE-taiteen pihapiireistä.

  • Saattaa alueen nykykansantaiteen osaksi valtakunnallista ja kansainvälistä outsider-taiteen verkostoa.

  • Rahoittajina Piällysmies ry ja Rajupusu Leader ry (Euroopan Maatalousrahasto). Toiminta-alueena Juva, Joroinen, Rantasalmi ja Sulkava (Rajupusu) sekä Heinävesi, Enonkoski, Savonranta, Kerimäki, Punkaharju ja Savonlinna (Piällysmies).