Tiedote

Kaikkien Karhufestivaali Ilomantsissa ensi viikolla

pe 10. elokuuta 2018 08.15.00

Ilomantsin viides Karhufestivaali järjestetään 16.–18.8.2018. Puunveistäjät ottavat mittaa toisistaan teemalla Villi luonto. Mikä on veistäjien suhde alkuvoimaiseen luontoon? Onko kaupungistuvassa maailmassa enää sijaa villille luonnolle?

Karhunveiston mestaruuskisassa torstaina klo 12–18 sekä perjantaina klo 9–17 veistetään Ilomantsin keskusta-alueella. Lauantain pikaveisto kisataan Karhuareenalla, Katri Vala -kulttuurikeskuksen pihalla klo 11–13.

Veistäjiä on mestaruuskisaan ilmoittautunut kaikkiaan 24 Suomesta, Virosta ja Venäjältä. Pikaveistokisassa on koossa 15 veistäjää, ja ilmoittautua voi vielä veistoaamunakin.    

Veistokisojen lisäksi Karhufestivaalilla on tarjolla runsaasti muutakin ohjelmaa, kuten näyttelyitä, työpajoja, teatteria, musiikkia, kulttuurikävely, kirjailijavierailu, luento- ja keskustelutilaisuus suomalaisten luontosuhteesta, perinneleivontaa sekä Maalaistori toritansseineen. Höyryjuna kuljettaa festivaaliyleisöä Joensuusta Ilomantsiin lauantaina.

Torstaina Karhufestivaaleilla vierailee pääministeri Juha Sipilä.

Karhufestivaalin järjestäjinä ovat Maaseudun Sivistysliitto ry paikallisyhdistyksineen ja Ilomantsin kunta. Paikalliset yrittäjät ja yhdistykset ovat tuottaneet festivaaleille tuotteita ja oheisohjelmaa ja Ilomantsin lukion oppilaat osallistuvat veistokisan viestintään. Tuntuu kuin kaikki Ilomantsissa olisivat mukana festivaalien järjestelyissä!

 

LISÄTIETOJA:

www.karhufestivaali.fi

Facebook: Karhufestivaali – Bear Festival

Tuottaja Maarit Hämäläinen-Koljonen
maarit.hamalainen-koljonen@msl.fi, puh. 040 579 5957

Veistäjien yhteyshenkilö Raija Kallioinen
raija.kallioinen@msl.fi, puh. 040 563 6876

 

Villiruokafestarit

Samaan aikaan Karhufestivaalin kanssa on lauantaina 18.8. Villiruokafestarit. Vaara-Karjalan Leader ry:n 

Ilomantsin Senioripuistossa klo 10–15 järjestämä pop up -ravintolatapahtuma nostaa esille suomalaisen luonnon antimia. Eri toimijat valmistavat ja myyvät sekä paikan päällä syötäviä että mukaan ostettavia villiruokatuotteita.  


Metsästäviä naisia maailmalta

Lisäksi Ilomantsiin kokoontuu 17. –19.8. lähes sata metsästävää naista ympäri maailmaa. Neljättä kertaa, ja ensimmäistä kertaa Pohjois-Euroopassa järjestettävän Women and Sustainable Hunting (WaSH) -konferenssin aiheena on Nainen ja karhu – menneisyydestä nykyaikaan. Tapahtuman pääjärjestäjä on Suomen Metsästäjäliitto ry ja emännöinnistä vastaa Pohjois-Karjalan Jahtinaiset ry.