Tiedote

Karhufestivaalin Freestyle-veistokilpailu haastaa mielikuvitusta

ma 17. helmikuuta 2020 08.00.00

Ilomantsin Karhufestivaalin vuoden 2020 veistokilpailun säännöt on julkaistu. Veistäjät saavat tällä kertaa poikkeukselliset vapaudet.

Kilpailun teema Vapaa tyyli – Freestyle haastaa veistäjät käyttämään mielikuvitusta, leikkimieltä ja kekseliäisyyttä vahvan teknisen osaamisensa rinnalla. Kilpaveistoa käydään edelleenkin moottorisahoin ja aiheena on karhu. Veistosten pintakäsittelylle ovat sen sijaan kaikki mahdollisuudet avoinna. Vapaan ilmaisun kautta festivaali liittyy mukaan ITE-taiteen 20-vuotisjuhlavuoteen.

Veistokilpailuun pääsee mukaan enintään 40 veistäjää. Ilmoittautua voi Karhufestivaalin kotisivujen kautta.

Yhteistyön voimin iloa ja elämyksiä

Ilomantsissa järjestettävän seitsemännen Karhufestivaalin ajankohta on 13.–15.8.2020. Järjestäjinä ovat Maaseudun Sivistysliitto alueellisine yhdistyksineen ja Ilomantsin kunta. Tapahtumasta on kehkeytynyt yhteistyön voimainnäyttö, sillä oheistapahtumia toteutetaan lukuisien eri toimijoiden voimin. Yleisö pääsee nauttimaan perjantain ja lauantain ajan myös Vaara-Karjalan Leaderin järjestämistä Villiruokafestareista.

Kesäiseen Ilomantsiin tuo uuden tuulahduksen Vuoden ITE-taiteilijan Paula Huhtasen ”iloismi”. Ilo ylimmillään -näyttely on Katri Vala -kulttuurikeskuksessa 4.6.–15.8.2020.

Esimakua festivaaliin saadaan jo keväällä, kun MSL ja OP Vaara-Karjala järjestävät 4.–7.5.2020 Karhujen kevätretken Ilomantsiin, Tuupovaaraan, Enoon ja Kiihtelysvaaraan moottorisahataiteilija Juha Käkelän veistonäytösten ryydittämänä.

Tuhannen karhun maa

Kuutena edellisenä vuonna järjestetyn veistokilpailun tuloksina on syntynyt useita satoja karhuveistoksia. Kesän ajan niitä on nähtävillä eri puolille Ilomantsin kuntakeskuksesta levittäytyvänä “Tuhannen karhun maa” -veistospuistona.

Karhufestivaali on osa Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä.

ITE-taiteen juhlavuoden koko ohjelmistoon voi tutustua sivulla www.itenet.fi.

 

LISÄTIETOJA

Maarit Hämäläinen-Koljonen | festivaalin tuottaja
040 579 5957, maarit.hamalainen-koljonen@msl.fi

Raija Kallioinen |yhteydet veistäjiin
040 563 6876, raija.kallioinen@msl.fi

Timo Reko | festivaalin johtaja, kenttämestari
050 322 6798, timo.reko@msl.fi