Tiedote

Karhunveiston konkareita ensi kertaa mukana Tuomaan Markkinoilla Helsingissä

ke 5. joulukuuta 2018 14.42.00

Kaksi puunveiston konkaria, Taisto Pehkonen Lieksasta ja Markku Tuominen Nurmijärveltä ovat ensi kertaa mukana Tuomaan Markkinoilla Helsingissä. Kumpikin veistäjistä on ansioitunut monissa kansallisissa veistokilpailuissa. He ovat olleet mukana esimerkiksi Ilomantsin Karhufestivaalien veistokilpailuissa jokaisena viitenä vuonna. ”Isolle kirkolle” heidät kutsui mukaan Maaseudun Sivistysliitto.

Pehkonen ja Tuominen esittelevät ja myyvät puuveistoksiaan Tuomaan Markkinoilla neljän päivän ajan 5.–8.12. ProLocaliksen mökissä. Pääkaupunkilaisille tarjolle he ovat tuoneet eläinaiheisia veistoksia, jotka sopivat parvekkeille ja pienille pihoille. Veistäjät ovat tavattavissa päivittäin klo 11–20. Poikkeuksena on itsenäisyyspäivän lyhyempi aukiolo klo 11–18.

Tuomaan Markkinat on Helsingin vanhin ulkoilmassa järjestettävä joulutori. Se toteutetaan Senaatintorilla 1.–22.12. Markkinoilla vierailee vuosittain 300 000 ihmistä kymmenistä eri maista. Monelle yrittäjistä Tuomaan Markkinat on vuoden tärkein tapahtuma, jonka myynti muodostaa liki kolmanneksen vuoden tuotoista. Markkinoilla panostetaan erityisesti herkullisiin ruokiin, laadukkaisiin lahjoihin ja kiireettömään joulun tunnelmaan.

ProLocalis tuo pieniä tuottajia esille

Tänä vuonna markkinoiden uutena tulokkaana on maaseudun pieniä yrityksiä ja osaajia esiin nostava ProLocalis. Sen mökki sijaitsee paraatipaikalla eturivissä ja esittelee maaseudun pientuottajien tarjontaa.

 

Tuomaan Markkinat Facebookissa