Tiedote
Karhunveiston konkareita ensi kertaa mukana Tuomaan Markkinoilla Helsingissä
ke jouluk. 05 14:42:00 2018
Kaksi puunveiston konkaria, Taisto Pehkonen Lieksasta ja Markku Tuominen Nurmijärveltä ovat ensi kertaa mukana Tuomaan Markkinoilla Helsingissä. Kumpikin veistäjistä on ansioitunut monissa kansallisissa veistokilpailuissa. He ovat olleet mukana esimerkiksi Ilomantsin Karhufestivaalien veistokilpailuissa jokaisena viitenä vuonna. ”Isolle kirkolle” heidät kutsui mukaan Maaseudun Sivistysliitto.
Pehkonen ja Tuominen esittelevät ja myyvät puuveistoksiaan Tuomaan Markkinoilla neljän päivän ajan 5.–8.12. ProLocaliksen mökissä. Pääkaupunkilaisille tarjolle he ovat tuoneet eläinaiheisia veistoksia, jotka sopivat parvekkeille ja pienille pihoille. Veistäjät ovat tavattavissa päivittäin klo 11–20. Poikkeuksena on itsenäisyyspäivän lyhyempi aukiolo klo 11–18.
Tuomaan Markkinat on Helsingin vanhin ulkoilmassa järjestettävä joulutori. Se toteutetaan Senaatintorilla 1.–22.12. Markkinoilla vierailee vuosittain 300 000 ihmistä kymmenistä eri maista. Monelle yrittäjistä Tuomaan Markkinat on vuoden tärkein tapahtuma, jonka myynti muodostaa liki kolmanneksen vuoden tuotoista. Markkinoilla panostetaan erityisesti herkullisiin ruokiin, laadukkaisiin lahjoihin ja kiireettömään joulun tunnelmaan.
ProLocalis tuo pieniä tuottajia esille
Tänä vuonna markkinoiden uutena tulokkaana on maaseudun pieniä yrityksiä ja osaajia esiin nostava ProLocalis. Sen mökki sijaitsee paraatipaikalla eturivissä ja esittelee maaseudun pientuottajien tarjontaa.
Tiedotteet
26.09.2024
Oppilaitosten kestävän kehityksen sertifikaatti on myönnetty Maaseudun Sivistysliitolle
12.05.2023
Tervetuloa #osallisuuskahveille 16.5. klo 14! Kevätjuhla: miten kotikunta voi luoda siteen pois lähteviin nuoriin?
14.03.2023
Maaseudun Sivistysliiton osallisuuskahveilla pohditaan maaseudun lasten koettua hyvinvointia
09.06.2021
Sosiaalisesti kestävä maaseutu tunnistaa elämän moninaisuuden
30.06.2020
Maaseudun Sivistysliiton Poikkeusajan dialogeissa puhuttivat monipaikkaisuus ja suomalainen ruoka