Tiedote

Kirjoituskilpailu kyläilemisestä kutsuu mukaan

ti 27. marraskuuta 2018 11.39.00

 Kirjoituskilpailu kyläilemisestä kutsuu mukaan

 1.11.2018–28.2.2019

 

Vierailut ystävien kodissa tai mökillä ovat tärkeä osa monen suomalaisen elämää. Kyläillään sukulaisissa, naapureissa, ystävillä tai vieraillaan hoitokodissa. Toisaalta perinteinen kyläily on vähentynyt, kun elämä on kiireistä ja tuttuja tavataan yhä useammin vain Facebookissa. – Kyläillään!-kirjoituskilpailuun voi kirjoittaa kyläilemisen merkityksestä ja muutoksista tai luoda aiheesta kuvitteellisen tarinan, runon tai novellin. Tyyli on vapaa.

 

Kyläillään! on kirjoituskilpailu, joka kutsuu jakamaan unohtumattomat kyläilymuistot ja -kokemukset. Tekstien vastaanotto on alkanut, ja osallistumisaikaa on helmikuun loppuun 2019 saakka. Parhaiden tekstien joukosta toimitetaan kirja.

Kilpailun järjestävät Maaseudun Sivistysliitto, Maahenki-kustantamo, Suomen Kylät ry, Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, Suomen Kotiseutuliitto, Eläkeliitto sekä Siskot ja Simot ry. Kilpailu on valtakunnallinen ja kaikille avoin. Mukaan voi osallistua tosipohjaisella tai kaunokirjallisella tekstillä. Kilpailussa jaetaan rahapalkintoja. Pääpalkinto on suuruudeltaan 5.000 euroa.  

Tuomaristoon kuuluvat arkistotutkija Marja-Leena Jalava, kirjailija Olli Jalonen, kustantaja Johanna Korhonen, toimittaja Jaana Kosunen, tal. kand. Juha Kuisma, valt. toht. Pekka Perttula, järjestöneuvos, FM Jukka Salminen ja toiminnanjohtaja Riitta Vanhatalo.

Kilpailuun voi osallistua lähettämällä kirjoituksen 1.11.2018–28.2.2019 välisenä aikana

  • verkkolomakkeella osoitteessa www.finlit.fi/kylaillaan tai
  • postitse osoitteeseen Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, arkisto, PL 259, 00171 Helsinki, merkitse kuoreen tunnus ”Kyläillään!” tai
  • sähköpostin liitetiedostona osoitteeseen keruu@finlit.fi, merkitse aihekenttään tunnus ”Kyläillään!”.

Tarkemmat keruuohjeet löytyvät SKS:n arkiston sivulta www.finlit.fi/luovutus_ja_keruuohjeet.

 

LISÄTIEDOT