Tiedote

Korona-ajan lumitapahtuma: etäveistokisa ja webinaari: lumi – riesa vai rikkaus

ke helmik. 03 08:27:00 2021

Lumenveiston SM-kilpailu Ilomantsissa peruuntui koronan takia, mutta ILO!LUMI-tapahtuma ei luovuta. Tulossa 19.­–20. helmikuuta on lumenveiston etäkilpailu sekä videokuvaa verkkoon pienimuotoisemmasta veistosta. Lisäksi perjantaina 19.2. pidetään webinaari, joka lähestyy lunta mm. yrittäjyyden, matkailun, talviharrastusten ja ilmaston näkökulmasta.

ILO!LUMI-kisajohtaja Timo Reko harmittelee, että tapahtumaa jouduttiin supistamaan, mutta tämänhetkisessä koronatilanteessa ja kokoontumisrajoituksissa se oli ainut vaihtoehto.

”Koska lumenveiston SM-kisa peruuntui, järjestämme kaikille avoimen lumenveiston etäkisan. Nythän on Suomessa joka puolella lunta, joten olosuhteet osallistua kilpailuun ovat erinomaiset”, Reko kertoo.

Arvokas lumi

Lumi – riesa vai rikkaus -webinaari korostaa, että lumi, jää ja pakkanen haastavat välillä arkeamme, mutta ne tarjoavat myös aktiviteetteja, tekemistä, työtä ja toimintaa. Samalla muistutetaan, ettei lumi ole enää itsestäänselvyys.

Maaseudun Sivistysliiton projektikoordinaattori Tanja Airaksinen sanoo, että talvi on arvokas vuodenaikamme.

”Tällä helmikuisella webinaarilla haluamme nostaa esille sen, että lumi ja jää mahdollistavat monenlaista yrittäjyyttä ja elinkeinoa”, kertoo Airaksinen.

Lumi – riesa vai rikkaus -webinaarin järjestävät yhteistyössä Maaseudun Sivistysliitto sekä Itä-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset.

Maakunnan juhlatapahtuma

ILO!LUMI on valittu Pohjois-Karjalan maakunnan 300-vuotisjuhlavuoden tapahtumaksi. Juhlavuoden pääideana on tuoda esiin pohjoiskarjalaista hyvää ja hyveitä. ILO!LUMI-tapahtuman järjestää Maaseudun Sivistysliiton Vaara-Karjalan kulttuuriyhdistys.

Lumenveiston etäkilpailuun osallistutaan lähettämällä 19.–20.2. tehdystä lumiveistoksesta kuva ILO!LUMI-tapahtuman Facebookiin, Instagramiin tai sähköpostitse osoitteeseen katariina.niskanen@msl.fi. Tarkemmat osallistumisohjeet löytyvät www.ilolumi.fi-verkkosivuilta.

Lumi-webinaariin pääsee mukaan ilmoittautumalla 17.2 mennessä osoitteessa: webropol.com/s/Lumiwebinaari.

Kuvatiedot: Timo Reko. Kuvaaja: Riitta Ryynänen
ILO!LUMI-tapahtuman logo

Lisätietoja:
ILO!LUMI-tapahtuman kisajohtaja Timo Reko, MSL, 050 3226 798, timo.reko@msl.fi
Projektikoordinaattori Tanja Airaksinen, MSL, 045 1204259, tanja.airaksinen@msl.fi

ILO!LUMI-tapahtuman verkkosivut: www.ilolumi.fi
Facebook: www.facebook.com/ILOLUMI
Instagram: www.instagram.com/ilolumi.tapahtuma