Tiedote

Lumenveiston SM-kilpailun ilmoittautuminen alkanut – toteutus kiinni koronasta

ti 12. tammikuuta 2021 09.18.00

Ilmoittautuminen lumenveiston SM-kilpailuun Ilomantsissa on alkanut ja kestää tammikuun loppuun saakka. ILO!LUMI-tapahtuman toteutus helmikuun 19.–21. päivinä on kuitenkin kiinni koronatilanteesta ja Itä-Suomen aluehallintoviraston kokoontumisrajoituspäätöksistä.

ILO!LUMI-tapahtuman kisajohtaja Timo Reko kertoo tapahtuman järjestäjien odottavan nyt viranomaisten päätöksiä, jotka ovat luvassa viimeistään keskiviikkona 20. tammikuuta.

”Mukautamme toimintamme viranomaisten ohjeiden mukaan. Valmiudet yleisötapahtuman järjestämiseen ovat olemassa, ja muutamia ilmoittautuneita SM-kilpailuun on jo tullut”, Timo Reko kertoo.

Lumenveiston SM-kilpailussa on kolme sarjaa: toiminnallinen, taiteellinen ja soolosarja. Kussakin sarjassa on oltava vähintään neljä joukkuetta/veistäjää, jotta SM-tittelit voidaan jakaa. Veistopaikkana on Megrin Matkailu.

Varasuunnitelma olemassa

Tällä hetkellä Itä-Suomen aluehallintovirasto kieltää kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 henkilöä. Tämä päätös on voimassa 22.1.2021 saakka.

”Mikäli samat rajoitukset jatkuvat, meillä on varasuunnitelma olemassa. Joka tapauksessa Ilomantsin Mekrijärvellä puhutaan lumesta ja veistetään lunta kyseisenä viikonloppuna – vaikka pienemmällä porukalla, lyhyemmän aikaa ja osin virtuaalisesti”, Timo Reko sanoo.

Perjantaina 19.2. on esimerkiksi luvassa lunta ja jäätä käsittelevä webinaari, johon voi osallistua myös etänä.

Osa maakunnan 300-vuotisjuhlaa

ILO!LUMI on valittu Pohjois-Karjalan maakunnan 300-vuotisjuhlavuoden tapahtumaksi. Nyt alkanut juhlavuosi juontaa Uudenkaupungin rauhasta vuonna 1721, jolloin Pohjois-Karjalan rajat alkoivat kokonaisuudessaan piirtyä kartalle.

Maakunnan juhlavuoden pääideana on tuoda esiin pohjoiskarjalaista hyvää ja hyveitä.

 

Kuvatiedot: 

Lumiteos ja kuva Veijo Oinonen: Hupsis

ILO!LUMI-logo

 

Lisätietoja:

ILO!LUMI-tapahtuman kisajohtaja Timo Reko, 050 3226 798, timo.reko@msl.fi

ILO!LUMI-tapahtuman verkkosivut: www.ilolumi.fi
Facebook: www.facebook.com/ILOLUMI