Tiedote

Maaseudun Sivistysliito on yhteistyökumppanina koreografi Hanna Brotheruksen Oodi metsälle -tanssiteoksessa Keskustakirjasto Oodin avajaisissa

pe 30. marraskuuta 2018 13.30.00

Teoksessa mukana yli 200 eritaustaista tanssijaa

MSL on kumppani sivistyksen ja lukutaidon syntyä kuvaavassa tanssiteoksessa. Hanna Brotheruksen teoksen ytimessä on metsä. Metsä on läsnä myös tanssijoiden paperista tehdyissä asuissa.

"Metsä inspiroi ja suo lepopaikan. Metsä on luonnon kirjasto. Siellä lentävät linnut, siellä riehuu tuuli ja solisee puro, sen eliöstö ja kasvusto ovat juuri niin rikkaita kuin kansakin, joka toivotetaan keskustakirjastoon tervetulleeksi. Metsässä ja kirjastossa on vapaus kohdata omat ajatuksensa rauhassa sekä kunnioittaa tiedettä ja taidetta, viisautta ja kanssaihmisiä", ohjaaja, koreografi Hanna Brotherus kertoo.

Peräti 207 esiintyjän ylisukupolvisessa joukossa nähdään ammattitanssijoita, ikäihmisiä eri puolilta Helsinkiä, oppilaita Kaisaniemen ala-asteelta, Kallion lukiosta ja Sibelius-lukiosta sekä Reijo Aittakummun johtama Sibelius-lukion kamarikuoro. Ilta huipentuu Oodi odille -yhteisesiintymiseen harmonikkataitelija Kimmo Pohjosen kanssa ulkolavalla.

Oodi metsälle -teos nähdään kolmena iltana avajaisviikolla. Kaikille avoimet avajaiset ovat keskiviikkona 5.12. Osia teoksesta nähdään pienemmällä kokoonpanolla myös itsenäisyyspäivänä 6.12.2018, jolloin luvassa on erityisesti perheille suunnattua ohjelmaa. Esityksen ensi-ilta on 30.11. kutsuvierasavajaisissa.

Hanna Brotherus näkee Keskustakirjaston suurenmoisena lahjana: “Oodia ympäröi 116 kilometriä kuusilautaa. Tämä ihmeellinen ja ilmainen aarre on metsään kätketty. Ja keskellä Helsinkiä! Teen tämän työn rakkaudesta elämää, taidetta, sivistystä ja Helsinkiä kohtaan.”

Teos toteutetaan yhteistyössä Maaseudun Sivistysliiton ja UPM:n kanssa.

Oodi metsälle -teoksen tiedot
Koreografia ja ohjaus: Hanna Brotherus
Musiikin sävellys ja äänisuunnittelu: Johannes Brotherus
Koreografin assistentti: Johanna Ikola
Visuaalinen suunnittelu: Karoliina Koiso-Kanttila ja Jonathan Maxwell
Tuotannon assistentti: Tara Nyman
Maskeeraus: Make Up For Ever Academy
Tuotanto: Hanna Brotherus Company

Hanna Brotherus Company, kotisivut
Blogi, MSL: Hannan haastattelu marraskuulta 
Keskustakirjasto Oodi, avajaisohjelma 

Oodi metsälle -teoksen Facebook-tapahtumasivu 

MSL ja Hanna Brotherus ovat järjestäneet vuosien 2017-2018 aikana ammattilaisten verkostoitumistapaamisia sekä tanssityöpajoja eri puolilla Suomea Keho – ainoa kotini maailmassa -teeman alla. Prosessissa koottiin halukkaita kokeilemaan uudenlaisia yhteistyömuotoja ja metodeja tanssin ja kehollisuuden kauttaYhteistyössä oli mukana myös tanssin aluekeskukset. Toimintaa tuki Keskitien Tukisäätiö.

Hanna Brotheruksen seuraava projekti on koreografia Espoon Kaupunginteatterissa esitettävään Suomen historia -näytelmään, jonka ensi-ilta on 13.2.2019. Tuolloin lavalla nähdään 15 ikäihmistä. Lisäksi Brotherus on juuri aloittanut vastaanoton Lääkärikeskus Aavan Virta-hyvinvointipalveluissa.  

Lisätietoa:

Helka Ketonen, kulttuurijohtaja, MSL, 040 357 7662 / helka.ketonen@msl.fi

Hanna Brotherus, koreografi, 0400 872 646

Tara Nyman, tuotantoassistentti, 040 831 4890

#oodimetsälle   #oodihelsinki    #mslfi    #UPM    #hannabrotherus