Tiedote

Maaseudun Sivistysliiton osallisuuskahveilla pohditaan maaseudun lasten koettua hyvinvointia

ti maalisk. 14 09:53:00 2023

Miksi maaseudun lapset liikkuvat vähemmän kuin kaupunkilaislapset?

- maaliskuussa pohditaan maaseudun lasten koettua hyvinvointia

Fyysisen toimintakyvyn mittauksissa koululaisille on ilmennyt merkittäviä alueellisia eroja. Tähän liittyvät mm. etäisyydet koulu- ja harrastuspaikkoihin. Pitkät koulumatkat lisäävät autossa istumista ja vievät monesti myös ison osan päivästä. Myös harrastus-  ja liikkumislajien kirjo on maaseudulla erilainen kuin kaupungissa.

”Tämä on tärkeä teema maaseudun lasten koetun hyvinvoinnin kannalta, mutta myös kuntien uuden hyvinvointitehtävän näkökulmasta. Meidän #osallisuuskahvit -tapahtumissa pyritään paitsi lisäämään yhteistä ymmärrystä, myös pohtimaan ratkaisuja ja hyviä esimerkkejä. Ideoita ja keskustelua tarvitaan, koska lapset muodostavat sata prosenttia tulevaisuudesta", totetaa kehittämispäällikkö Virpi Harilahti-Juola Maaseudun Sivistysliitosta."

Keskustelua ja kokemusten jakamista

Mitä voisimme sitten tehdä? Mistä syntyy maaseutujen koettu hyvinvointi lapsilla ja nuorilla jatkossakin? Teams-kahveilla tiistaina 21.3. klo 14-15 ovat vieraana Valtion liikuntaneuvoston erityisasiantuntija Saku Rikala ja Pudasjärven kaupungin hyvinvointipäällikkö Outi Nivakoski.

Maaseudun Sivistysliitto on järjestänyt #osallisuuskahvit-webinaareja vuodesta 2020. Webinaarit kokoavat yhteen kuntien viranhaltijoita, päättäjiä, kehittäjiä ja tutkijoita sekä muita osallisuustyöstä kiinnostuneita noin kerran kuussa kahvitunnille. Vaihtuvat aiheet käsittelevät osallisuutta ja osallisuustyötä eri näkökulmista. Tilaisuus on ilmainen osallistujille.

Lisätietoa

 

Virpi Harilahti-Juola, kehittämispäällikkö, Maaseudun Sivistysliitto
virpi.harilahti-juola@msl.fi, p. 040 678 1968

#Osallisuuskahvit 21.3. klo 14-15

 

LIITTEET:

Kuva: kuvapankki/Canva