Tiedote

Metrotyttö kateissa!

to 5. joulukuuta 2019 23.01.00

Porin Paratiisinmäeltä katosi 11.–12 välisenä marraskuun yönä ITE-taiteilija Irja Alisen betoniveistos. Se on osa Metrotytöt-kokonaisuutta. Kadonneella oli yllään sininen mekko, jonka alla valkoinen pitkähihainen paita. Jalassaan hänellä oli siniset tanssikengät.

Taiteilija Alinen kuvailee itse tilannetta seuraavasti:

Yksi on joukosta poissa. Tyhjä jälki vain on (Metrotyttöjen) oikealla puolella. Pitäiskö olla ylpeä, kun on kelvannut jollekin? Tais alkaa tanssijalka vipattaan ja otti "lipat". Jos jotain kävelee vastaan, niin käskekää sinne mistä on lähtenytkin.

Metrotytön ottanutta pyydetään viipymättä palauttamaan teos oikealle omistajalleen. Teokset ovat tekijälleen tärkeitä ja rakkaita. Jos jollakulla on havaintoja kuvassa näkyvästä veistoksesta, pyydetään ottamaan yhteyttä Porin poliisilaitokseen.

Maaseudun Sivistysliitto on kartoittanut ITE-taidetta eli suomalaisten nykykansantaiteilijoiden visuaalista tuotantoa jo yli 20 vuoden ajan. Parhaillaan on käynnissä kartoitushanke Satakunnassa. ITE Satakunnassa -hankkeen tarkoituksena on löytää itseoppineita taiteen tekijöitä, joiden työ ansaitsee näyttävän esittelyn omassa maakunnassaan ja laajemminkin. 

 

LEHDISTÖ VOI KYSYÄ LISÄTIETOA:

ITE Satakunnassa -hankkeen kartoittajat
veli.grano@msl.fi
elina.vuorimies@msl.fi

Seuraathan jo Facebook-sivua ITE Satakunnassa