Tiedote

Satakuntalaisen ITE-taiteen uutuuskirjan julkistus ja Vuoden ITE-taiteilijan näyttelyn ennakkoesittely Raumalla

pe 21. toukokuuta 2021 08.00.00

 

KUTSU LEHDISTÖLLE

Perjantaina 28.5.2021 klo 10.00
Sepän talo, Alfredinkatu 3, Rauma

Esittelemme lehdistölle satakuntalaisen ITE-taiteen kartoituksen huikeat tulokset.
Kahden vuoden työ tuotti toista sataa ilmiantoa.


Maaseudun Sivistysliiton Satakunnassa vuosina 2019–2021 toteuttama kartoitus kokosi vihjeitä omaperäisistä itseoppineista taiteen tekijöistä, ITE-taiteilijoista. Vinkkejä yleisöltä tuli ennätysmäisen paljon, toista sataa. Niiden jäljillä kiersivät kartoittajamme Veli Granö ja Elina Vuorimies haastatellen ja kuvaten taiteilijoita.

Julkistamme tilaisuudessa painotuoreen ITE Satakunnassa -kirjan. Se esittelee 76 satakuntalaista nykykansantaiteilijaa ja sisältää artikkeleita satakuntalaisesta kansanluovuudesta ja mielenmaisemasta.

Lehdistö pääsee tutustumaan ennakkoon Vuoden ITE-taiteilijan Jori Tapio Kalliolan näyttelyyn Tuonelan kurkistuksia – taivaalle pyrkimisiä. Näyttely on avoinna yleisölle 30.5.–20.6.2021. Kalliola on Hangossa asuva, raumalaissyntyinen taiteen tekijä, joka toimii myös muusikkona ja on tunnettu Jori Otsa & Mah’Orkka -yhtyeen solistina. Kalliola työskentelee kesäkuun ajan RaumArs ry:n residenssitaiteilijana. 

Mukana lehdistötilaisuudessa ovat taiteilija Jori Tapio Kalliola, Satakunnan ITE-taidetta kartoittaneet ja kirjan toimittaneet Veli Granö ja Elina Vuorimies sekä Maaseudun Sivistysliiton ja RaumArsin edustajia.

Lämpimästi tervetuloa!

Helka Ketonen, Maaseudun Sivistysliitto www.msl.fi/itetaide
Hannele Kolsio, RaumArs https://raumars.org      

 

LISÄTIETOJA JA LEHDISTÖKAPPALEIDEN TILAUKSET:
Kulttuurituottaja Raija Kallioinen, raija.kallioinen@msl.fi, puh. 040 5636 876


KIRJAN ESITTELY MAASEUDUN SIVISTYSLIITON KOTISIVULLA
https://msl.fi/itetaide/news/kirja-satakuntalaisesta-ite-taiteesta-vie-hurtin-huumorin-lahteille/

 

KUVAT:

Näyttelyjuliste Tuonelan kurkistuksia – taivaalle pyrkimisiä. Kuvassa Jori Tapio Kalliola. Kuva Veli Granö.

ITE Satakunnassa -kirjassa esiteltyjen ITE-taiteilijoiden teoskuvia. Kuvat Veli Granö.

JORI TAPIO KALLIOLAN KOTISIVU
www.joritapiokalliola.com

 

KIRJAN TAKAKANNESTA:

ITE Satakunnassa esittelee satakuntalaisen ITE-taiteen herkullisia hedelmiä. Maakuntaa kiertäneet kartoittajat löysivät poikkeuksellisen paljon omaehtoista taidetta ja sitä tekeviä vahvoja persoonallisuuksia. Käsitys ITE-taiteesta saa uutta väriä muun muassa yhteisöllisen ITE-taiteen ja naisten ja nuorten runsaan osuuden myötä, ja Satakunta paljastuu hurtin huumorin ja omaperäisen kansanluovuuden maakunnaksi. Alueen ITE-taiteen esittelyn lisäksi kirjan artikkelit valottavat monipuolisesti ITE-taiteen ajankohtaisia kysymyksiä.”