Tiedote

Syötävässä Puistossa viihtyvät myös CityKanat

pe toukok. 27 11:00:00 2016

Syötävä Puistossa on ollut aktiivinen toukokuu.

Koululaisryhmät ja paikalle piipahtavat talkoolaiset ovat yhdessä puistokoordinaattorin kanssa tehneet Isoisän torpan ryytimaat kuntoon sekä istuttaneet uusia taimia ja siemeniä alueelle. Mehiläispesät ja sieniviljelmät ovat selvinneet hyvin talvesta, samoin marjapensaat ja ensimmäisenä puiston kesänä istutetut hedelmäpuut.

Uutta 2016: Yhteisölliset kanat kaupunkiviljelyn yhteyteen

Syötävän Puiston kolmannen kesän uutuus on kanala, joka avoimen toimintakonseptin mukaisesti hoidetaan myös yhdessä talkoovoimin. Lassilan tilalta kesäksi vuokratut kanat muuttavat pihapiiriin maanantaina 30.5. Huomenna lauantaina 28.5. kokoontuu kanaporukka valmistamaan aitauksen ja pihaton.

Keskiviikkoisin avoimet talkoot

Talkoot järjestetään keskiviikkoisin klo 17-19.30. Kaikille avoimeen ohjelmaan on vapaa pääsy. Olet tervetullut mukaan kerran tai vaikka joka keskiviikko. Talkoot aloitetaan klo 17 puutarhatöillä, mukaan saa liittyä pitkin iltaa. Vierailijat aloittavat oman työpajansa tai luentonsa klo 18.30 ja se kestää 30-60 minuuttia. Pukeudu talkoita varten säähän sopiviin varusteisiin ja ota mukaan oma juomapullo.

Isoisänsillan avajaiskarnevaalit 1.6.

Kauan odotettu Kalasataman ja Mustikkamaan yhdistävä silta avataan ja vihitään käyttöön kaupunkilaisten suunnitteleman ohjelman saattelemana. Maaseudun Sivistysliitto on tässä mukana tarjoamalla kaupunkilaisille avoimen ja yhteisöllisen kaupunkipuutarhan, Syötävän Puiston.  

Syötävä Puisto toivottaa Kalasataman ja muut uudet lähialueet tervetulleeksi Mustikkamaalle railakkaissa sillanavajaisissa. Suomenhevonen Uuras kuljettaa juhlavieraita sillalta Puistoon, Veikko Muikku luo tunnelmaa haitarimusiikkillaan, liput liehuvat, kanat kotkottavat - Puiston toimintaan on nyt erityisen mukavaa tulla tutustumaan. Muu ohjelma alkaa klo 15 ja puutarhassa talkoillaan tavalliseen tapaan klo 17-19.30.

Paikan tuntu- paikan identiteetti

Ympäristö- ja yhteisötaiteen piirissä Maaseudun Sivistysliitto toteuttaa vuosina 2014–2016 ”Paikan tuntu – paikan identiteetti” -teemaa, jossa pohdimme taiteen keinoin ihmisen suhdetta rakennettuihin ympäristöihin, unohdettuihin paikkoihin sekä kaupunki- ja taajamaluontoon. Vuosittain erilaisia näyttelyitä, festivaaleja ja monenlaisia tapahtumia toteutetaan yli kymmenellä paikkakunnalla eri puolilla Suomea. Yhteisöllinen, kaikille avoin syötävienkasvien puisto ja torppa Mustikkamaalla Helsingissä perustettiin kesällä 2014, osana hanketta. Paikan tuntu toimii verkostopohjaisesti sekä vahvasti yleisöjä osallistaen niin suunnittelu- kuin toteutusvaiheessakin. Kuvataiteilijoita, muusikoita, tanssijoita, muotoilijoita, kaupunkiviljelijöitä ja yhteisötaiteilijoita on mukana tapahtumissa useita kymmeniä vuosittain. Hankkeen päätukijoina ovat olleet Koneen säätiö ja Keskitien Tukisäätiö.

Lämpimästi tervetuloa mukaan merelliseen viljelykesään!

LISÄTIETOJA

Pinja Sipari, Syötävän Puiston koordinaattori

050 4617678, pinjasipari@gmail.com

Helka Ketonen Kulttuurijohtaja, Maaseudun Sivistysliitto

040 3577662, helka.ketonen@msl.fi

 

Video Syötävästä Puistosta syyskuussa 2015 https://youtu.be/xLhpC476roc

Paikan tuntu –hankkeesta lisää: http://msl.fi/osallistu/ymparistosivistys/taide-ja-kulttuuri/

Syötävä Puisto: http://syotavapuisto.paikantuntu.fi/

Facebook: https://www.facebook.com/syotavapuisto/?fref=ts