Tiedote

Taustavaikuttaja ja eturivin taistelija – Seinäjoen satraapin Kari Hokkasen muistelusten 2. osa kertoo, mitä tapahtui Keskustan kulissien takana

ti elok. 09 08:20:00 2022

”Seinäjoella Hokkanen on aivan eri mies kuin Helsingissä. Puoluehallituksessa hän pohtii, analysoi, sovittelee, lehdessä hän pelkistää, kärjistää, piikittelee.” 

Professori, filosofian tohtori Kari Hokkanen (s. 1943) tunnistaa itsensä kuvauksesta. Muistelmiensa toisessa osassa Hokkanen tarinoi uransa vaiheista: keskustan sisäpiiriläinen ja laaja-alainen taustavaikuttaja oli Ilkan päätoimittajana samanaikaisesti näkyvä kirjoittaja, joka ei kainostellut ajaa oman maakuntansa Etelä-Pohjanmaan etua – keinoja kaihtamatta. 

Hokkanen oli monesti mukana vaalikampanjoissa ja ministerintekijänä tavalla, joka myös ärsytti monia. Ilkan päätoimittajaa kritiikki ei hidastanut; hän kehotti muita tekemään perässä, jos osaavat. Maakunnan satraappi käänsi pilkkanimenkin lopulta edukseen. 

Seinäjoen satraapin kertomus huipentuu Anneli Jäätteenmäen lyhyeksi jääneeseen pääministerikauteen. Mitä kaikkea kulissien takana tapahtui?

 

Sisärenkaan ulkokehällä – Seinäjoen satraapin muistoja, osa 2
482 sivua
ovh 24,90 e
ISBN: 978-952-301-181-6

 

Mediakappaleen voi pyytää pdf:nä tai painettuna kirjana osoitteesta johanna.korhonen@verkkotie.fi

Kirjatilaukset: Booky ja KirjavälitysLähettäjä: Maaseudun Sivistysliitto ry / Maahenki Oy