Tiedote

TYRNÄVÄN HYVÄN MIELEN KESKIVIIKKOSSA 5.4. 2017 vierailee puutarhuri ja viher- ja kiinteistöhuollon työtoiminnan ohjaaja Satu Mörsäri Oulun Kestävän kehityksen keskuksesta.

ti 4. huhtikuuta 2017 10.00.00

Tyrnävällä kohdataan keskiviikkoisin puutarhanhoidon, liikunnan ja muun yhteisen tekemisen parissa.

 

Kyseessä ovat Maaseudun Sivistysliiton ESR-rahoitteisen Hyvän mielen paikat -hankkeen ja Tyrnävän kunnan järjestämät Hyvän mielen keskiviikot, jotka pidetään Tyrnävän Hyvän mielen paikassa viikoittain klo 13–15. Tyrnävän kirjaston Kivipirtille ja pappilan pihapiiriin sijoittuva Hyvän mielen paikka on tukikohtana yhteisölliselle tekemiselle, hyvinvoinnin lisäämiselle, rentoutumiselle ja vapaaehtoistoiminnalle.

Toiminta on avointa ja ilmaista kaikille.

 

Hyvän mielen keskiviikkojen yksi keskeinen tekemisen muoto on puutarhanhoito Tyrnävän pappilan pihapiiriin viime kesänä perustetulla yhteisöviljelypaikalla, jonka syntyvaiheita kerrataan huhtikuun alussa. Yhteisöviljelypaikalle on rakennettu laatikot viljelyä varten, ja jokainen onkin tervetullut viljelemään ammattilaisen opastuksella. Laatikkoviljelyn saloihin tutustutaan hortonomin ja ekologisen puutarhurin Ulla-Maija Takkusen johdolla kevään ja tulevan kesän aikana kerran kuussa. Takkunen on myös permakulttuurisuunnittelija, joka työskentelee monipuolisesti luonnonmukaisen puutarhanhoidon edistämiseksi. Permakulttuuriajattelussa viljellään luontoa kunnioittaen ja kestävästi sekä erilaiset kokeilut sallien. Lisäksi Kesän kynnyksellä kuullaan villiyrtti-infon. Kesäkuussa puutarhanhoidon ohella huolletaan myös omaa kuntoa puistojumpalla.   

Puutarhateema jatkuu yhteisötaideteoksen muodossa, jonka toteutuksesta vastaa tyrnäväläinen kuvataiteilija Piia Hentunen.

5.4. 2017 klo 13-15 Hyvän mielen keskiviikoissa vierailee puutarhuri ja viher- ja kiinteistöhuollon työtoiminnan ohjaaja Satu Mörsäri Oulun Kestävän kehityksen keskuksesta. Hän kertoo Tyrnävän laatikkopuutarhan synnystä ja laatikkoviljelystä yleensä.

Tänä keväänä tapaamme Hyvän mielen keskiviikoissa myös kunnanjohtaja Marjukka Manninen ja aluearkkitehti Helena Illikainen, joka kertoo ja kerää muistoja pappilan pihan historiasta.

Kesäkausi huipentuu 25.8. pidettävään Tyrnävän Taiteiden yöhön ja Suomi100 Syödään yhdessä -tapahtumaan.

Lisätietoja Hyvän mielen paikat -hankkeen projektikoordinaattori Riitta Johanna Laitinen, 040 0449816